Avgörande i tvist om maskindiskmedel

Nyheter
PUBLICERAD:
Sex kommuners upphandling av maskindiskmedel överklagades av en aktör som ansåg att upphandlingen borde göras om.
Förvaltningsrätten har kommit med sitt utlåtande, och man avslår bolagets ansökan om överprövning.

Bolaget ansåg att den utvärderingsmodell som användes när kommunerna (Arvika, Eda, Grums, Kil, Sunne och Torsby) upphandlade maskindiskmedel förra året varken var objektiv, rättvisande eller genomförd under tillräckligt lång tid och överklagade beslutet med förhoppningen om att upphandlingen skulle göras om.

Förvaltningsrätten skriver i domen att det visserligen går att ifrågasätta vissa delar i tillvägagångssättet, men att det sammantaget inte framgår att utvärderingen har utförts i strid med principerna om likabehandling och öppenhet i Lagen om offentlig upphandling.

Därför avslår Förvaltningsrätten i Karlstad bolagets ansökan om överprövning.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.