Tröttkört Boltic avslutade med förlust

Bandy
PUBLICERAD:
Gustav Backman gjorde fem mål på två matcher under helgen när Boltic tog sig an Peace and Love City och Rättvik. (Arkivbild)
Foto: Helena Karlsson
Boltic vann med 4–2 mot Borlängelaget Peace and Love City i lördags. Då hade man endast en avbytare på bänken, något som märktes i helgens andra bortamöte mot Rättvik. Efter en timmes spel vid ställningen 4–4 tog orken slut och Dalalaget rann iväg till 9–5.

Hemmalaget inledde bäst i Borlänge och tog ledningen tidigt i matchen. Boltic replikerade dock omgående genom Gustav Backman. Borlänge återtog ledningen efter 30 minuters spel, då höll sig poängkungen Backman återigen framme när han kvitterade fem minuter före paus.

I den andra halvleken såg Christopher McIntyre-Andersson och kaptenen Andreas Eriksson till att fastställa slutresultatet till 4–2 för värmlänningarna. Målen kom efter 73 och 78 minuter.

– Första halvlek var okej, i andra tycker jag att vi var klart bättre och vann rättvist. Tyvärr brände vi mycket krut när vi gick runt på få spelare, säger Boltictränaren Tomas Rosdahl.

Soppatorsk dag två

Boltics slitna trupp höll sedan jämna steg med Rättvik i en timme när det var dags för helgens andra match. I halvtid ledde Rättvik med 3–2, Boltic gick omgående i kapp och förbi i inledningen av andra efter mål av Gustav Backman och Karl Bergstrand.

Men när Rättvik sedan gjorde 4–4 efter 60 minuter var det början på slutet för Boltic.

Hemmalaget öste på ordentligt och gick fram till 9–5.

Matchens sista 20 minuter präglades av många utvisningar och en del misstag från ett slutkört Boltic. Med tio minuter rann känslorna över för tränare Rosdahl, som visades ut efter att ha protesterat mot ett domslut.

– Våra offensiva spelare fick slita alldeles för hårt och det märktes till slut, Rättvik var bättre än oss i andra halvlek. Men så är det ibland och efter regn kommer solsken, säger Rosdahl.

Blickar uppåt i tabellen

En vinst och en förlust gör att Boltic stannar kvar på tionde plats i allsvenskan. Fem matcher och tio poäng återstår att spela om innan serien är slut.

– Vi ligger bra med i en väldigt jämn tabell och siktar på att avancera ett par placeringar.

Efter helgens bortaturné väntar Lidköping hemma på Tingvalla nästa helg.

Mål, lördag: Gustav Backman 2, Christopher McIntyre-Andersson, Andreas Eriksson.

Mål, söndag: Gustav Backman 3, Simon Främgård, Karl Bergstrand.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.