Nytt försvar när Boltic vill få toppkontakt

Bandy
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Erik Wallman kommer att bli saknad i Bolticförsvaret.
Foto: Håkan Strandman
Med Erik Wallman borta resten av säsongen blir det ett Bolticförsvar fullt av nyförvärv.
Men tränaren Tomas Rosdahl är förhoppningsfull inför helgens Daladubbel.
– Får vi med oss tre-fyra poäng hem hakar vi på i toppen, säger han.

En skridsko som skar genom plösen och skadade en sena i foten gör att säsongen är över för Erik Wallman och Tomas Rosdahl hymlar inte med att 29-åringen kommer lämna ett tomrum efter sig i Boltics bakre led.

– Erik är en av allsvenskans bästa försvarare och med tanke på att vi har ett såpass ungt försvar så är det klart att han kommer att bli saknad. Men samtidigt försöker vi fokusera på de spelare som vi har, säger Rosdahl.

Wallman ersätts av Arvid Niberius Larsson och han bildar en försvarskvintett med Lucas Hovlund, Karl Bergstand, Simon Främgård och kaptenen Andreas Eriksson.

– Ett helt nytt försvar jämfört med tidigare år. Allihop är ju faktiskt nyförvärv. Det är de nya som får fixa det helt enkelt.

Två tredjedelar spelat

De 15 matcher som Boltic spelat innebär att man klarat av ungefär två tredjedelar av de 22 matcher långa Bandyallsvenskan. Laget ligger tia, men endast fem poäng skiljer upp till både tvåan Nässjö och trean AIK som innehar kvalplatserna till elitserien.

– Efter den här helgen är det bara tio poäng att spela om. Men kan vi få med oss tre-fyra poäng hem så är vi med i toppen, säger Rosdahl.

Lagen som står i vägen för det är först och främst på lördagen Borlängelaget med det oortodoxa namnet Peace & Love City Bandy.

– Ett lag som har blandat och gett. De förlorade jättestort mot Ljusdal men vann stort borta mot Gripen. De gör mycket mål men släpper också in mycket mål. Men jag tycker vi är ett bättre lag än dem, och det visar ju också tabellen, säger Boltictränaren vars lag ligger på placeringen före Borlänge i tabellen med två poäng mer inspelade.

Boltic sover efter matchen i Falun i väntan på söndagens match mot Rättvik.

– Det blir för mycket sittande i buss om vi skulle åka fram och tillbaka.

Rättvik är nykomlingar och återfinns ytterligare en tabellplacering ned, som tolva, med elva inspelade poäng.

– De har gjort det bra och ofta haft jämna matcher.

Positivt för Boltic är att truppen, Erik Wallman borträknad, är skadefri.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.