Hoppa till huvudinnehållet

Kilsteamet storsatsar – har köpt världsmästarbilen

Publicerad:
JC Raceteknik har köpt in två stycken Audi S1 RX Quattro, bland annat den bilen som Mattias Ekström blev världsmästare i.
JC Raceteknik har köpt in två stycken Audi S1 RX Quattro, bland annat den bilen som Mattias Ekström blev världsmästare i.

Kilsbaserade JC Raceteknik storsatsar.

Teamet har köpt in två Audi S1 RX Quattro från Mattias Ekströms EKS-team – bland annat bilen som Ekström själv blev världsmästare i 2016.

– Två väldigt bra bilar, säger teamchefen Joel Christoffersson

JC Raceteknik har de senaste åren växt allt mer till att bli ett av de största privatteamen i rallycrossvärlden.

Och inför 2019 gör man alltså en nysatsning, med två helt nya bilar.

Förra veckan anlände två Supercars till Kil som teamet köpt från Mattias Ekströms EKS RX-team sedan de lagt ned sin rallycrossatsning efter den gångna säsongen.

– Det är inte 2018-bilarna vi köpt utan de som EKS-teamet tävlade med 2017. Men det är en väldigt bra bil, Mattias vann ju till exempel VM-titeln i den ena 2016. Vi har börjat lära känna bilarna nu och det är väldigt bra material och det ska bli spännande att åka på tester nere i Europa i slutet av februari, säger Joel Christoffersson.

JC Raceteknik tävlade även 2018 i Supercarklassen, men då med två Ford-bilar.

– De har vi fortfarande kvar i teamet men de är till salu.

Christoffersson har tittat mot en VM-satsning, anmälningstiden dit går ut i slutet av mars.

– Så sett finns det tid kvar men det kommer inte bli någon VM-satsning för oss. Vi hade funderingar på det men som det ser ut får vi inte ihop en budget till det.

EM?

– Det är det vi siktar på. Och RallyX Nordic och RallyX On Ice.

I fjol drev JC Raceteknik vid sidan av sina två Supercars hela sju bilar i Supercar Lites-klassen.

– Riktigt så många kommer det inte bli i år men vi kommer fortsätta vår satsning även där, speciellt med tanke på hur framgångsrika vi varit.

Vilka förare som kommer att köra för teamet vill Joel Christoffersson inte avslöja riktigt än.

– Vi har kontakt med några stycken som vi för diskussioner med. Det finns många bra förare så det känns som att vi kommer att få ihop något bra där.

Trots hur de många frågetecken som dykt upp runt rallycrossen de senaste åren tror Christoffersson stenhårt på sportens framtid.

– Det har stormat lite men vi kommer att satsa hårt på rallycrossen framöver och vara redo om det blir elbilar.

Ni vill finnas med även då?

– Inget är hugget i sten men vi vill inte hoppa av rallycrossen utan känner som privatteam att vi ska vara med och förbereda oss för framtiden. Om det är elbil eller fortsättning med Supercars kommer vi vara förberedda för bägge.

Artikeltaggar

EKS JCJoel ChristofferssonRallycrossRallycross-EMRallyX

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.