Ottosson avgjorde för FBK - förlustraden bruten

Ishockey
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Axel Ottosson har inte dränkts i istid sedan han anlände till FBK. Men den här kvällen visade han att det finns ett sparkapital i den unge norrlänningen.

Ottosson var bra i hela matchen, låg bakom 1-0-målet och fick sedan kröna insatsen med att avgöra.

Hans 3-1-mål föll direkt efter att FBK misslyckats med att stänga matchen under den femminutersutvisning, varav två minuter i fem mot tre, som Henrik Hetta åkte på efter en blindside-tackling på Theodor Lennström.

Men så snart Malmö blivit fullt manskap rakade Axel Ottosson med sig en retur med handen och gav sig själv öppet mål.

En synnerligen rättvis trepoängare för FBK - och förlustraden bruten.

Andra perioden

Det massiva rallarslagsmålet i slutdelen av första perioden kanske fick FBK ur fattningen lite.

Den andra perioden blev mållös, men även om hemmalaget stundtals bosatte sig i Malmö-zonen var övertaget inte lika påtagligt.

De bästa chanserna skapade faktiskt Malmö när de hittade fast mark i FBK-zonen.

Den överlägset bästa kvitteringsmöjligheten fick Lars Bryggman när han plötsligt fick friläge från offensiv blå. Adam Werner i hemmakassen gick ut och gjorde sig ännu större än han är och höll målet fritt.

FBK fortfarande det bättre laget, men inte lika tydligt som under de första 20. Piggast i hemmalaget så här långt är Micke Lindqvist, Axel Ottosson och Marcus “Lilliz” Nilsson.

Första perioden

Färjestad såg grymt taggat ut från början och startade matchen i ett furiöst tempo.

Hemmalaget tog också ledningen och det var ett utsökt hockeymål. Axel Ottosson, tillbaka i laget, iscensatte en spelvändning från egen zon, hittade Micke Lindqvist som i sin tur läckert frispelade Marcus Nilsson, som inte gjorde något misstag.

FBK fortsatte att behålla greppet och Micke Lindqvists direktskott i powerplay innebar logiska 2-0.

Men ett utspelat Malmö lyckades hitta en väg tillbaka. Lagets första skott på mål resulterade. Frederik Storms backhand gick rakt igenom trafiken och passerade Adam Werner.

Därpå utbröt säsongens största slagsmål i Löfbergs Arena. Det inleddes med ett gruff vid sargen mellan Oskar Steen och gästernas Fredrik Händemark. Och utmynnade i att Malmös Marcus Sylvegård gick in FBK-båset och vevade vilt.

Det slutade med välfyllda utvisningsbås och matchstraff för Sylvegård.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.