Matlådans oemotståndliga (?) charm

Krönikor
PUBLICERAD:
En gång i tiden gjorde jag succé på jobbet med en matlåda bestående av kött, kött och – kött.

Kollega Ekberg påminner mig om det då och då, kallar det en “legendarisk matlåda” och skrattar. Av vilken anledning han skrattar vet jag inte riktigt, men det är de facto en av de tusentals måltider som har intagits på jobbet som jag faktiskt kommer ihåg.

Vilket år det var minns jag inte men det var strax efter jul och det är också den enkla anledningen till att min föda den aktuella kvällen bestod av animaliskt protein. Det var prinskorvar, köttbullar, kalla korvar och säkerligen något annat gôttigt.

Men även för en köttätare som jag hör det förstås inte till vanligheterna att kosten blir så ensidig.

Matlådorna är dock oftast ytterst traditionella. När detta skrivs har jag precis slevat i mig en portion köttfärssås med spaghetti och hade jag inte skrivit om det hade det säkerligen fallit i glömska om någon vecka.

Det blir ganska torftigt med alla dessa matlådor, det ska erkännas. Lunchrestaurangerna och de kvällsöppna ställena i centrala Karlstad lockar mer och mer.

Men så läser jag om att man sparar över 13 000 kronor årligen på att ta med matlåda i stället för att käka lunch på restaurang. Så jag tänker att en låda med kött, kött och kött kanske inte är så dumt trots allt. Fast nästa gång kanske jag borde prova grönt, grönt och grönt.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.