Lawén (S): Byggbehoven är stora i kommunen

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Peter Bäcker, Peter BŠcker
Svar på insändare signerad “Moa”

Hej Moa! Tack för din insändare.

Vi har för närvarande stor brist på bostäder i Forshaga kommun. Bara vårt bostadsbolag Fabo har idag cirka 1 600 personer som är intresserade av en ny eller en annan bostad. Vi saknar också bostäder som är anpassade för våra äldre. Behoven för att bygga är därför stora, vilket vi behöver göra något åt. Ett område som vi skulle kunna bebygga relativt snabbt är Åsmyren som ligger nära centrum i Forshaga. Det är naturskönt beläget nära Klarälven och också detaljplanerat. Men även om vi bygger där så ska vi bevara så mycket vi kan av den sköna miljö som området har och se till att strandpromenaden blir kvar. Det finns idag inga planer på att bebygga de fält i Grossbol som ligger öster om Grossbolsgatan till Storgatan. Där ser vi istället över om vi kan göra grönområdet än mer attraktivt och parkliknande. Precis som du säger så förekommer det ibland rykten som har liten sanningshalt i sig. Sammantaget kommer det även i framtiden att finnas fina och öppna naturområden i och intill våra tätorter i Deje och Forshaga. Du är väldigt välkommen att ringa till mig så kan jag beskriva lite mer än vad jag får plats med i detta svar.

Per Lawén

Kommunstyrelsens ordförande, Forshaga kommun

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.