Sveriges bästa pizzeria finns i Karlstad

Nyheter
PUBLICERAD:
Pizzaälskarna i Sverige har sagt sitt. Landets bästa pizzor finns i Karlstad och görs av Nya Flamingo pizzeria.
Karlstad har landets bästa pizzeria – enligt Onlinepizzas kunder. Genrebild.
Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

I alla fall enligt de omdömen som lämnats av kunder på Onlinepizza. Mattjänsten har gått igenom samtliga beställningar gjorda av närmare en halv miljon kunder under 2018 och sedan tagit fram de tio främsta pizzeriorna som fått det bästa omdömet.

Solklar etta bland 2 000 andra deltagare blev alltså Nya flamingo pizzeria som ligger på Hagaborg i Karlstad.

– Vi kämpade hela året och fick äntligen vinna, vilket känns helt underbart, säger Fryad Hamad Amin från pizzerian i ett pressmeddelande.

På plats två och tre kom Nya Emilios pizzeria i Västerås samt Södergrillen och pizzeria i Gävle.

– Det känns fantastiskt kul att få lyfta fram våra många talangfulla och kompetenta pizzabagarna. Det är de som är Onlinepizzas själ och hjärta och årligen förser våra kunder med god mat, bra service och snabba leveranser, säger Philip Eide, marknadschef på Onlinepizza i pressmeddelandet.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.