Spännande helg väntar

Ledare
PUBLICERAD:
Riksdagens talman Andreas Norlén ska på måndag föreslå en statsminister som riksdagen kan rösta om på onsdag.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Talmannen Andreas Norlén hade inga djupare kommentarer efter torsdagens avrapportering från statsministerkandidaterna Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M). På måndag ska han peka på en av dem inför den tredje omröstningen.

Båda vittnade om konstruktiva och intensiva samtal på ömse håll, men det är mest slitna klyschor som ingår i spelet. Löfven och Kristersson vet sina roller och avslöjade inte vartåt det lutar nästa vecka.

Det är dock två andra partiledare som håller i nyckeln i regeringsfrågan. På lördag måste Centerpartiet bestämma sig för vilken de väljer och på söndag väljer Liberalernas partiråd väg inför öppen ridå. Det blir en spännande helg när det segdragna dramat äntligen går mot en upplösning.

Det är ingen vild gissning att förhandlingarna mellan partierna är avklarade. Nu handlar det om vilka som vinner de interna striderna i C och L.

Detta är en ledarartikel som uttrycker Värmlands Folkblads politiska linje, vilken delar arbetarrörelsens värderingar och är oberoende socialdemokratisk.