Rekordintresse för tjejhockeydag

Ishockey
PUBLICERAD:
Det blir rekordmånga deltagare när Värmlands ishockeyförbund arrangerar en traditionell tjejhockeydag i Vålberg på söndag.

Totalt har 90 tjejer från olika föreningar i distriktet anmält sig till den kostnadsfria tjejhockeydagen och det är rekord under de sex åren som Värmlands ishockeyförbund har drivit projektet.

Projektet syftar till att skapa och utveckla en plattform och organisation för rekrytering av tjejer och kvinnor till ishockeyn, såväl i form av spelare på isen som i ledar- och organisationsroller. Syftet är också att motivera tjejer att fortsätta spela ishockey.

Under dagen i Vålberg kommer det att vara gruppaktiviteter, isträningar och matcher.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.