Vattnet stängdes av efter läcka i Hagfors

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
En trasig vattenledning gjorde att Hagfors kommun tvingades stänga av vattnet kring Dalen och Geijersholm under onsdagskvällen . På torsdagseftermiddagen meddelade kommunen att man lyckats laga läckan.

Under arbetet med att laga vattenledningen fick flera ventiler stängas av, vilket påverkade hushåll i området Parkvägen-Filarevägen.

Under natten avbröts arbetet med att laga vattenledningen och återupptogs på torsdagsmorgonen.

Problemet med vattenläckan tycktes vara svårlöst. Man hade svårt att få stopp på vattnet från den trasiga ledningen.

“Vi har försökt stänga ventiler runt om i området för att sedan tömma gropen på vatten, men utan framgång”, skriver kommunen på Facebook vid 9-tiden på torsdagsmorgonen.

Men efter lunch på torsdagen meddelade kommunen att läckan var lagad och att systemet hade börjat fyllas på med vatten. Vattnet fylls på långsamt och därför tar det några timmar att fylla på helt.

Tankbilar med vatten finns fortfarande i de områden som påverkats för de som behöver.

Vattnet kan vara missfärgat till en början men ska försvinna efter en stunds spolande. Missfärgningen är ofarlig och beror oftast på rost i ledningarna som lossnat när vattentrycket förändrats.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.