God morgon på er Siv och Göran

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
I dag vill jag rikta mitt godmorgon direkt till två personer: Siv och Göran i Bastuknappen.

Jag känner visserligen inte Siv och Göran, men jag läste om dem i konkurrenten NWT, som gjort ett stort reportage om det strävsamma paret i knappa 80-årsåldern som bor i Bastuknappen, tio mil norr om Torsby.

Ett fint reportage onekligen, om två personer som bor kvar i en avfolkningsbygd som till följd av ständig utflyttning helt är på väg att försvinna. Under parets livstid har samhället minskat från 150 till blott tre invånare.

Med långt till försörjning och all den service som urbana människor suktar efter är utvecklingen kanske inte svår att förstå, men det är ändå på många vis vemodigt att se hur landsbygdens samhällen sakta men säkert tynar bort. Lite som i Stig "Slas" Claessons Vem älskar Yngve Frej.

Men det är inte därför jag skriver ett godmorgon till Siv och Göran i Bastuknappen, utan för att det i reportaget framgår att paret har den goda smaken att vara - och alltid har varit - VF-läsare. Och det är som alla förstår en ljuspunkt i tillvaron oavsett storlek på samhället man bor i.

Så tack för det Siv och Göran! Hoppas ni forstätter att läsa i många år till.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.