Årjäng har passerat 10 000-strecket

Politik
PUBLICERAD:
Foto: kasper norling
Årjängs kommun meddelade på onsdagen att man nu passerat en milstolpe när det kommer till antalet invånare. I dag bor det hela 10 005 personer i kommunen.

– Det är glädjande och en riktig milstolpe som vi har passerat, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Schützer (S).

Kommunen vill satsar på ytterligare tillväxt och det byggs skolor, förskolor och lägenheter.

– Får jag önska mig något mer så är det att vi får en regering på plats som återinför investeringsstöden för lägenhetsbyggande så att även vi i de mindre kommunerna kan bygga fler lägenheter till en rimlig kostnad säger Daniel Schützer. Vi har två projekt med lägenheter igång men behöver bygga mycket mer.

För att fira kommer man bland annat att satsa extra på sportlovsaktiviteter för barn och unga. Firandet toppas av med ett tårtkalas.

Kommunen meddelar också att de utlyser en tävling bland studenter på Karlstads universitet under Hot spot den 13 februari. Tävlingen går ut på att ge Årjängs kommun den bästa idén för att förbättra kommunens service till invånarna. Vinnaren kommer att belönas med 10 000 kronor.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.