Vägrar betala tv-licens

Insändare
PUBLICERAD:
Från den 1 januari 2019 ersätts radio- och tv-avgiften av en individuell public service-avgift.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Med det här brevet vänder jag mig till alla er i riksdagen som var med och röstade igenom det idiotiska förslaget att alla via skattsedeln ska betala teveavgift – vare sig man har teve eller ej.

Jag valde bort teve för fyrtio år sedan då jag inte ansåg smörjan värd de pengar jag betalade. Varför ska jag vara med och betala för något jag valt bort?

Lever vi numera i en diktatur? Står det någonstans i laget att alla är skyldiga att inneha teve, radio och dator? Hur kan ni annars tvinga mig att betala för något jag inte har?

Om Sverige Radio producerar så dåliga program att medborgarna inte är villiga att betala för dem – lägg ner skiten!

Inom alla branscher som är olönsamma kan man tvingas att rationalisera. Detta bör även gälla Sverige Radio och teve!

Vill inte tvingas

Under alla mina tevefria år har man från Radiotjänst i Kiruna frågor mig varför jag inte betalat tevelicens. Jag har svarat att det beror på att jag ingen teve har – eller dator. Jag har informerat om att jag har en cd-spelare med inbyggd radio och att jag är villig att betala radiolicens. Jag har bjudit in kontrollanter för att kolla fakta. De har tackat nej.

Med min låga pension där jag har i stort sett 6 000 kvar sedan jag betalat hyran och dessutom har jag just nu en tandläkarräkning som ska betalas på nästan 9 000 vill jag åtminstone inte betala för något jag inte vill ha och inte har bett om. Jag tänker banne mig inte betala för något som Sveriges Riksdag vill tvinga på mig!

En förbannad medborgare som hoppas på nyval

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.