GDL bygger ny terminal

Nyheter
PUBLICERAD:
40 miljoner kronor. Så mycket lägger nu GDL transport på att uppföra en helt ny terminal strax utanför Karlstad. Förutom fler lastbryggor kommer terminalen att ligga mer lägligt än sin föregångare.
Ritning över hur den nya terminalen ska se ut.
Foto: GDL transport

Med närheten till E18 och en placering mellan Alster och Skattkärr, på Bråtebäckens industriområde, har nu GDL transport påbörjat sitt enorma bygge av en helt ny terminal.

Bygget startade redan i december av Consto väst AB som fått ta sin an uppdraget och kommer att stå klart under hösten 2019 om allting går som det är tänkt.

GDL har räknat med att lokalen ska vara närmare 4 000 kvadratmeter och inte bara innehålla fler lastbryggor, utan även kontor och en rejäl modernisering jämfört med den nuvarande som finns på Orrholmen i Karlstad.

Kostnaden för hela kalaset beräknas till 40 miljoner kronor.

– Vi ser fram emot samarbetet med Consto Väst AB. Investeringen av en ny modern terminal kommer att ge oss en effektiv verksamhet och ett riktigt bra logistikläge i anslutning till E18, säger David Anderlind som är avdelningschef på GDL i ett pressmeddelande och får medhåll av projektledaren på Consto, Bernt Lidén.

– Det blir ett roligt och spännande projekt med en intressant samarbetspartner.

Anläggningen kommer främst att användas till samarbetet med Coop Värmland.

Man skriver även i pressmeddelandet att terminalen kommer ge GDL förutsättningarna för att kunna växa och ta nya uppdrag och marknadsandelar i området.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.