KBK lyfter upp löfte i A-truppen

Fotboll
PUBLICERAD:
Backöftet Christian Marigliano har skrivit A-lagskontrakt med KBK.
Karlstad BK fyller truppen med en egenfostrad spelare. Det då försvararen Christian Marigliano fått ett A-lagskontrakt med division 1-klubben.

– Det känns riktigt kul att få ta klivet upp till A-laget, det är ju det man strävat efter sedan jag kom till klubben. Jag trivs väldigt bra i föreningen och förutsättningarna för att utvecklas finns här. Jag ser verkligen fram emot att säsongen ska starta, jag tror det kan bli en riktigt spännande säsong, säger Marigliano till KBK:s sajt.

Klubbens ordförande Daniel Pettersson gläds åt tillskottet i truppen.

– Det är väldigt kul att fortsätta med att kunna lyfta upp killar från våra egna led. Christian har varit med och tränat med oss till och från under året och har haft ett bra år bakom sig i U19. En spelare som vi tror kan fortsätta utvecklas.

Henrik Arneng, som tränat Marigliano den senaste säsongen, gläds åt adepten får ta klivet upp till seniortruppen.

– Jättekul att han får chansen, jag tycker att han är värd den. En väldigt seriös spelare som vill något med sin fotboll. Hans främsta sidor är hans snabbhet. Sen har han bra spelförståelse och är följsam i försvarsspelet, säger Arneng till KBK:s sajt.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.