Ishalka i Värmland – här är dagens olyckor

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Det har varit en olycksdrabbad fredag till följd av den ishalka som drabbat Värmland. Här är de olyckor som skett i länet.

10.00

De två första larmen gällde två singelolyckor. En på riksväg 63 strax utanför Molkom och en vid Bergsjön mellan Storfors och Kristinehamn på riksväg 26.

– När det gäller olyckan på riksväg 26 rörde det sig om en personbil som kört i diket och det finns inga rapporter om några allvarliga skador, säger polisens pressinformatör Tommy Lindh.

Även utanför Molkom var det en personbil som kanade av vägen på grund av halkan.

– Personen som körde, en kvinna, blev lite omtöcknad men mådde ändå förhållandevis bra efter olyckan. Trafikmässigt ska inte olyckan ställt till det så mycket, säger Glenn Appel, räddningschef i beredskap i Karlstadsregionen.

10.50

Inkom ett larm om en singelolycka på E18 mellan Kristinehamn och Karlstad i höjd med Väse. Det var en av Värmlandstrafiks bussar med passagerare som kört av vägen och ner i diket.

– Den körde av på avfarten upp mot Väse, men det var inga personskador, säger Glenn Appel, räddningschef i beredskap.

Olyckan ska inte ha påverkat den övriga trafiken i någon högre utsträckning.

13.00

En singelolycka vid sjön Alstern utanför Karlstad. Enligt polisen körde där en personbil med fyra personer i av vägen. Ingen av de inblandade var i behov av vård efter olyckan.

14.40

Två personbilar i kollision utanför Mörmoskolan på Hammarö.

– En frontalkrock, men det verkar gått bra för alla inblandade och ingen ska vara i behov av sjukvård, säger Nils Weslien, räddningschef i beredskap i Karlstadsregionen.

Polisen har bötfällt en av förarna i samband med olyckan.

Texten uppdateras.

Olyckan på Hammaröleden var en av många under fredagen.
Foto: Joachim Lagercrantz

Tipsa oss om nyheter!

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.