Om ett 2019 med flera förhoppningar

Krönikor
PUBLICERAD:
Gôtt nytt år! Hoppas ditt 2018 blev bra och att 2019 blir ännu bättre. Flera av mina kollegor har tidigare delat med sig av sina nyårslöften på ett föredömligt sätt, och eftersom mitt enda är att inte avlägga några så ska jag ägna det här utrymmet åt något annat.

Man kan väl kalla det mer nyårsförhoppningar? Boende och verkande i världens bästa land och välsignad med såväl barn som familj som får vara friska är det egentligen dumt att ropa efter mer, men oavsett utgångsläge finns det förstås alltid saker som kan bli bättre.

Det har nu gått nästan exakt fem månader sedan problemen med min överansträngda fot blev så stora att all löpning fick strypas. Och jag ser ingen direkt bättring i sikte, trots laser, stretchning, uppbyggnad med mera. Den får gärna bli bättre under 2019.

Jag hoppas också kunna minska min klimatpåverkan ytterligare. Att dra in på bilåkandet är svårt tyvärr, men ju mer jag inser att det jag stoppar i mig är mindre bra för miljön så är det nog så att det finns en del till att hämta där. Bort med palmoljan och kanske (med kraftig betoning på kanske...) får det bli mindre kött på tallriken. Kanske...

Först vill jag ha en bra och snörik vinter och sedan en härlig sommar. Tänk, snart är vi där.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.