Hoppa till huvudinnehållet

KBK satsar på e-sport

Publicerad:
E-sport växer sig bara starkare och starkare. Nu ger sig Karlstad BK in i leken också.
E-sport växer sig bara starkare och starkare. Nu ger sig Karlstad BK in i leken också. Foto: Martin Meissner

Karlstad BK vidgar sina vyer och börjar satsa på e-sport.

– E-sporten är enorm och omsätter mer än hela musik- och filmindustrin globalt. Vi går in i e-sporten för att vara en del av hur samhället utvecklas, säger KBK:s klubbansvarige Andreas Jonasson.

E-sport har blivit enormt stort och KBK hakar nu på trenden som första traditionella idrottsförening i Värmland.

– Tanken är att börja i en liten mindre skala för att sedan pröva oss fram. Vi vet att ungdomar spelar väldigt mycket spel idag och kan vi bygga broar mellan sporterna istället för att bygga upp murar så tror vi det är positivt för alla inblandade, säger Jonasson som har fått med tre företag på satsningen.

I Sverige har flera allsvenska klubbar hakat på den heta trenden.

– Vi som förening har funnit sedan 1923 och det finns en del kunskap som vi kan dela med oss av. Framförallt när det gäller fysisk aktivitet och hur viktigt det är med sömn och kost för att prestationen ska bli så bra som möjlig. Det gäller såväl fotboll som e-sport, fortsätter Jonasson.

KBK kommer i första skedet att ha fotbollsskolor där inriktningen är både fotboll och e-sport, där fotbollen spelas på förmiddagarna och där det vankas tv-spel på eftermiddagarna.

– Det kommer att finnas flera konsoler och tv-apparater på plats under sportlovet. Vi hoppas även kunna erbjuda barnen ett föredrag om hur viktigt det är med fysisk aktivitet, mat och sömn från en som är duktig på e-sport och som kan nå fram till barnen på ett bra sätt. Det här är en fantastisk möjlighet att väva samman den fysiska fotbollen med den virtuella, säger Andreas Jonasson.

Inledningsvis är det spelet fotbollsspelet Fifa som gäller för KBK, med tanke på den solklara kopplingen.

– Vi kommer anordna turneringar, tanken är även att kunna erbjuda seriespel. En där varje klubb i Karlstad bjuds in för att bilda ett lag som de representerar. En annan turnering där du själv sätter ihop lag oavsett klubbtillhörighet, säger Jonasson som även öppnar för att det kan handla om fler spel än Fifa i framtiden.

Artikeltaggar

Andreas JonassonEsportFotbollKarlstad BK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.