Mycket värmländskt i skidskyttecuperna

Skidskytte
PUBLICERAD:
Oskar Brandt finns med i de kommande två tävlingarna i IBU-cupen.
Foto: Privat
Värmlänningarna fortsätter att få stora uppdrag i skidskyttesammanhang.

Nu är trupperna till de tre kommande tävlingarna i världscupen samt de två stundande sammandragen av IBU-cupen uttagna.

I världscupen kommer Mona Brorsson, Finnskoga IF, och Linn Persson, SK Bore, att få köra tävlingarna i tyska Oberhof 10-13 januari.

Emma Nilsson, SK Bore, får stå över den tävlingen men är åter i laget till tävlingarna i Ruhpolding 16-20 januari då Brorsson och Persson också är uttagna.

Till tävlingarna i italienska Antholz-Anterselva 24-27 januari är endast Brorsson, Persson och Hanna Öberg uttagna på damsidan.

På nivån snäppet under, IBU-cupen, får Chardine Sloof, Bore, chansen i polska Duszniki Zdroj 12-13 januari liksom klubbkamraten Sebastian Olsson och I2:s Oskar Brandt.

Den värmländska trion finns även med i truppen som skickas till tyska Arber 17-20 januari. Då kommer ytterligare två damer att finnas med, de tas ut efter världscuptävlingarna i Oberhof. På herrsidan tillkommer ytterligare en plats.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.