Brynäsforwarden avstängd två matcher

Ishockey
PUBLICERAD:
Nicklas Danielsson stängs av två matcher.
Foto: Erik Simander/TT
Brynässpelaren Nicklas Danielsson stängs av två matcher och får böta 29 000 kronor efter slaget i ansiktet på Färjestads Theodor Lennström.

Nicklas Danielsson fick matchstraff i förlängningen av söndagens match mot Färjestad efter att ha slagit Theodor Lennström i ansiktet när de båda var långt från pucken. Lennström fick i samma situation en utvisning för crosschecking.

"Det blir kamp om placeringen när Danielsson med båda händerna på klubban slår ett våldsamt slag med sin vänstra handske i ansiktet på en oförberedd Lennström som faller till isen. Slaget är oprovocerat och respektlöst." skriver disciplinnämnden i sin dom.

Den landslagsmeriterade 34-åringen, som i år är tillbaka i SHL efter flera års spel utomlands, får två matchers avstängning och 29 375 kronor i böter.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.