Leksaksjätte i konkurs

Ekonomi
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Efter en svag julhandel har den danska leksakskoncernen Top-Toy, som driver leksakskedjorna BR och Toys R Us i Norden begärts i konkurs, rapporterar TT.

"Vi har kommit långt och vår rekonstruktionsplan var godkänd av kreditgivare och domstolen. Vi har arbetat dygnet runt för att få till ett ramverk för rekonstruktionen av Top-Toy. Men tyvärr har vi blivit tvungna att inse att vi inte kan fortsätta på grund av den svaga julhandeln", säger Per Sigvardsson, vd för Top-Toy i en kommentar.

Det har sedan tidigare varit klart att BR Leksaker i 15-huset i Karlstad försvinner. Vad som händer med Toys’R’Us i Karlstad är fortfarande oklart.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.