Jag lovar att bli snällare - mot mig själv

Krönikor
PUBLICERAD:
Så är det den tiden på året igen då, ni vet med nytt år och allt det där med att man ska ta tag i livet och bli en bättre människa.

Jag har ganska många gånger lovat att jag ska leva lite sundare, kanske röra på mig mer, gå ner i vikt och se till att laga mer mat från grunden. Några år har jag lovat att jag ska ha mer tålamod med barnen, leka mer med dem och se till att inte bli förbannad när de bara vill sitta och spela.

Man kan nog konstatera att mina löften brukar spricka ganska snabbt. Typ lagom till trettondagen.

Så i år lovar jag istället att jag inte ska lägga på mig själv en massa extra krav. Det räcker gott med dem man har i alla fall. Och jag är nog inte bättre än att jag är en lagom tjock med måttlig uthålligt när det gäller motion och halvgnälliga barn. Och som ibland fullständigt tappar lusten att laga hemlagad mat.

Jag lovat med andra ord att jag ska fortsätta vara den ganska ordinära människa som jag är. Det borde jag i alla fall kunna hålla.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.