• idag
  4 aug
  15°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  5 aug
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.4 mm
 • torsdag
  6 aug
  22°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  7 aug
  24°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  8 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

God Julaftonsmorgon

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Jag har fått det ärofulla uppdraget att skriva denna krönika på julafton. Tro inte att det var med flit, det var enbart slumpen som styrde. Ni som tidigare har läst mina krönikor, vet redan att jag förknippar jul mer med stress än mys. Hur är det med känslan just nu, undrar kanske några?

Jo, tack bra, kan jag faktiskt erkänna nu. Med det mesta i hamn och löften om en vit jul börjar jag få in stämningen. När ni läser detta har jag redan gjort klar revbensspjällen, som är min roll till det gemensamma julbordet, och den finska kålrotslådan som bara vi hemma äter.

Jag har också redan tjuvätit alldeles för mycket julgodis och skinka. Min mage sjunger antagligen redan marseljäsen och jag har inte hunnit till julbordet än. Men det är det värt.

En riktig gran har vi köpt igen. Den kom upp kvällen innan julafton, samtidigt som skinkan griljerades. Vi har också hunnit städa och julpynta medan förkylning har studsat mellan oss och vill aldrig riktigt släppa. Snuva verkar vi definitivt inte ensamma om nu.

Så den här julaftonen hoppas jag virusen håller sig borta från alla. Jag hoppas också att det ligger snö långt efter jul så jag kan testa mina oanvända längdskidor. Och jag hoppas inte stå på näsan i någon snödriva med cykeln igen.

God Jul!

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.