Sjukdomsfall orsakade torrkokning: “Bra att grannen larmade”

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Strax efter 19.00 på lördagskvällen inkom ett larm om röklukt på Åsengatan i Deje.

– Det var en granne som ringde. Vi har åkt dit och det visade sig när vi knackade på att det var en kvinna som hade somnat och det var en kastrull på spisen, säger Nils Weslien, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten Karlstadsregionen.

Det brann inte men en viss rökutveckling hade skett. Kvinnan somnade antagligen på grund av sjukdom.

– Ambulansen har åkt fram och tittat till henne, säger Nils Weslien.

– Det var bra att grannen larmade!

Räddningstjänsten vädrade ur bostaden och kunde sedan lämna platsen.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.