Två rånades under vapenhot – polisen söker cyklande vittne

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Två yngre män vapenhotades och rånades på sina tillhörigheter i Forshaga förra veckan. Nu söker polisen ett vittne som ska ha cyklat förbi platsen vid samma veva.

Det var förra tisdagen, den 11 december, som två yngre män blev stoppade av två andra män.

– De blir rånade av männen och blir av med mobiltelefoner, plånböcker och kontanter. De båda avtvingas det här genom att gärningsmännen visar ett vapen och hotar med det och det innebär att det blir rubricerat som grovt rån, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh.

Den ena misstänkte gärningsmannen greps så småningom och häktades vid en förhandling i tingsrätten på onsdagen, 19 december.

– Men gärningsman nummer två har vi inte lyckats klämma fram vem det är än.

Nu sätter man sin tilltro till ett vittne som passerade platsen vid tidpunkten för händelsen.

– Under utredningen har det kommit fram en minnesbild från en av målsägarna som gör gällande att en cyklist passerade platsen i samband med, eller i nära anslutning till, händelsen. Den cyklisten skulle vi väldigt gärna vilja prata med.

Vilket vapen som användes vid rånet vill han inte gå in på.

– Vi har en gärningsman på fri fot och vi tycker att denne ska få berätta om det själv i förhör, säger Tommy Lindh.

Platsen det gäller är en gång- och cykelväg mellan Dyvelsten och Forshaga och tidpunkten är 19.30 till 21.00 tisdagen den 11 december.

Har du uppgifter som kan leda utredningen framåt så kontakta polisens utredare på 010-56 70260 eller 010-56 70596 under kontorstid. Övrig tid gäller 114 14.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.