Om julklappar som inte går att paketera

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Veckan före jul skapar alltid en lite speciell känsla inom mig, förmodar att mycket av det ligger kvar från barndomen, men det är något härligt med den förväntan och den kombination av stress och ro som ligger i luften.

Julen är för mig barnens högtid, och numera ett tillfälle för alla att träffas vilket förstås alltid är trevligt. Men med åldern blir jag bara allt tröttare på den hets som råder kring julklappar och framför allt det faktum att vuxna människor ska lägga tid, energi och, inte minst, pengar på att ge bort grejor till varandra. Klappinnehåll man redan har eller knappt behöver. Som att det inte skulle räcka med att få njuta av att vi kan umgås i fredliga former i världens bästa land.

Skänk i stället tankar till dem som inte har någon att fira med, eller till dem som inte har något, eller de som har det ännu värre. Formidabla Magda Gads rapportering om kvinnors situation i Afghanistan får magen att vända sig både ett och två varv och att det finns människor vars önskelista toppas av att dö är helt enkelt inte acceptabelt.

Så ta hand om er och var tacksamma för det ni har, det är sådant som spelar roll på riktigt.

Och det går banne mig inte att slå in i ett paket.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.