• idag
  4 aug
  15°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  5 aug
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.4 mm
 • torsdag
  6 aug
  22°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  7 aug
  24°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  8 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Kakel spektakel och hämtpizza på julafton

Krönikor
PUBLICERAD:
Daniela Melin Segerpalm krönika
Genom eminent hjälp av sakkunnig i vår närhet fick vi under helgen till slut upp kakel ovanför köksbänken. Och på de fina kvadratiska rutorna inramade av fog i nyans kokosgrå, ska jag stirra medan årets julmiddag ska anrättas.

Men vad ska vi egentligen servera?

Första julen i huset och jag får äntligen leka värd. Med andra ord har jag ensamrätt över julbordets innehåll. Roligt förvisso, men balansgången mellan det gröna och de mer traditionella och köttbaserade rätterna är inte helt enkel. Särskilt inte när det är åtta olika smaker som ska tillfredsställas.

Jag försöker vara en sådan som håller förväntningarna låga när det kommer till det mesta – storhelger, fester och Ikea-besök med barn. Men i år har det varit lite extra svårt, lite känslan av att sätta standarden inför alla kommande jular hemma hos oss.

Samtidigt förstår jag ju i mitt stilla sinne att barnen, precis som resten av familj och släkt, struntar fullständigt i om jag har tryckt i lite korinter i apelsinerna eller förgäves försöker limma ihop norra Europas fulaste pepparkakshus med hemgjord kristyr.

Egentligen handlar det väl mest om att inte göra allt så förbannat krångligt för sig själv.

Familjen, det blir hämtpizza i jul!

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.