Det vankas lokala spökhistorier till jullovet

Nyheter
PUBLICERAD:

Sugen på att lyssna på värmländska spökhistorier under jullovet? Nu släpper Forshaga kommun ut en lokal “spökvandring” med lokala spökberättelser från kommunhistorien.

Genrebild.
Foto: Petr David Josek

Från och med den 21 december kan den som vill ta del av de lokala spökhistorierna från Forshaga i appen Storyspot (iOS, Android). Totalt handlar det om fem berättelser som specialskrivits för Forshagas unga, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Du kan lyssna hemma eller samtidigt som du utforskar platserna där det hände. Spökhistorierna är ett sätt att väcka intresse för orten och för berättande hos unga, säger Anna Nilsson, kultur- och fritidssamordnare i kommunen.

Bakom berättelserna står Linda Segtnan, historiker och podcastare, som för att hitta inspiration har gjort research på Forshagas lokala historier, skriver kommunen i pressmeddelandet.

Dessutom, skriver man, hålls en gemensam spökvandring den 3 januari. 15.30 är den som vill välkommen att möta upp vid biblioteket i Lärcenter.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.