Det vankas lokala spökhistorier till jullovet

Nyheter
PUBLICERAD:
Genrebild.
Foto: Petr David Josek
Sugen på att lyssna på värmländska spökhistorier under jullovet? Nu släpper Forshaga kommun ut en lokal “spökvandring” med lokala spökberättelser från kommunhistorien.

Från och med den 21 december kan den som vill ta del av de lokala spökhistorierna från Forshaga i appen Storyspot (iOS, Android). Totalt handlar det om fem berättelser som specialskrivits för Forshagas unga, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Du kan lyssna hemma eller samtidigt som du utforskar platserna där det hände. Spökhistorierna är ett sätt att väcka intresse för orten och för berättande hos unga, säger Anna Nilsson, kultur- och fritidssamordnare i kommunen.

Bakom berättelserna står Linda Segtnan, historiker och podcastare, som för att hitta inspiration har gjort research på Forshagas lokala historier, skriver kommunen i pressmeddelandet.

Dessutom, skriver man, hålls en gemensam spökvandring den 3 januari. 15.30 är den som vill välkommen att möta upp vid biblioteket i Lärcenter.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.