Insamling till branddrabbad familj

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Då man inte vet vad som orsakade branden utreder polisen det hela som mordbrand.
Foto: Räddningstjänsten
En vecka innan jul förlorade familjen Näsström allt i en villabrand där även en tik och sju valpar förlorade livet. Nu har anhöriga startat en insamling för att hjälpa dem.

Under måndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten från Forshaga, Karlstad och Deje till en kraftig villabrand på Torptjärnsvägen i Deje. En granne hade sett att det rök från huset och larmade omedelbart SOS.

Men det var för sent.

Huset totalförstördes och en tik med sina sju valpar brann inne.

– Det har upprättats en anmälan om mordbrand och det har helt enkelt att göra med att vi inte vet vad det är som har startat branden, sa polisens pressinformatör Christina Hallin till VF strax efteråt.

Kvar i förödelsen stod Anki Näsström med sina två söner som hade förlorat alla sina ägodelar, sitt hem och sina fyrbenta familjemedlemmar på en och samma gång.

För att kunna hjälpa till så gott det bara går startade systern Mikkis Näsström en insamling på Facebook där de som vill och har möjlighet kan skänka pengar till familjen. De efterlyser också andra saker för att kunna få en någorlunda fungerande vardag. Bland annat kläder i storlekarna 122/128, 134/140 samt small i vuxenstorlek.

– Allt behövs då de står utan allt, min syster var sjukskriven så hennes ekonomi var inte den bästa. Mat, kläder, skor i storlek 32, 34 och 38 och hundsaker till en hund som klarade sig, hygienartiklar och möbler som kan användas så fort hon fått ett tillfälligt boende, säger Mikkis Näsström.

För de som vill hjälpa till hittar ni insamlingen HÄR.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.