Crusaders tappar till Finland – talang får större roll

Amerikansk fotboll
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Alex Gudding är redo för en större roll i Carlstad Crusaders.
Foto: Peter Nilsson
Carlstad Crusaders tappar viktige Mattias Eriksson till finska Kuopio.
– Det har varit ett av mina mål att visa vad jag går för i en annan europeisk liga, säger Eriksson.
Hans flytt öppnar dock för att löftet Alex Gudding ska få en större roll.

Mattias Eriksson, 22, har varit tongivande i Carlstad Crusaders de senaste åren och vann redan 2015 sitt första seniorguld samt en Champions League-titel med A-laget. Samma år vann han U19-guld med föreningen.

Efter ytterligare två SM-guld och spel på college i Kanada väntar nu en flytt till Finland.

– Jag blev nyligen klar med mina studier och jag har nu möjligheten att ta klivet ut i Europa säsongen 2019. Det ska bli otroligt spännande med nytt motstånd och nya möjligheter, säger Mattias Eriksson i ett pressmeddelande.

Eriksson, som tillsammans med Christian Kuylenstjerna varit en nyckelspelare som inside linebacker i Crusaders, öppnar dock för en snar comeback.

– Inget är hugget i sten för 2020 än, men det är stor sannolikhet att det blir spel i Crusaders. Jag har inga tvivel på att suget efter ett till SM-guld kommer vara väldigt stort vid det laget.

Sportchefen Rikard Borg:

– Självklart tråkigt att vi tappar Mattias, men det är bara att önska honom lycka till. Vi glädjer oss att vi som förening kan fostra spelare som väcker intresse för andra klubbar i Europa, det ger ett kvitto på att vi har bra coacher och en bra verksamhet, säger han i pressmeddelandet.

Men samtidigt öppnar flytten för att Alex Gudding kan ta en större roll än förväntat.

– Jag har stora förväntningar på kommande säsong, jag hade tänkt att ”gå bakom” Mattias och Christian för att lära mig allt som går. Nu få jag kliva fram och försöka fylla hans roll. Det ska bli riktigt roligt och lärorikt. Jag tycker om att spela under press och med förväntningar, det pushar mig att göra det lilla extra, säger Alex Gudding som i somras representerade Sverige i junior-VM där han dessutom prisades som MVP i en av matcherna.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.