Helt klart att Ekströms stall drar sig ur VM

Publicerad:
Nu är det helt klart att Mattias Ekström och EKS-stallet lämnar rallycross-VM. Foto: Peter Bäcker

Nu är det helt klart.

Mattias Ekströms EKS-stall tar en paus från rallycross-VM 2019 och säljer sina bilar

I ett videoklipp inspelat under Internationella bilsportförbundets prisgala i St Petersburg meddelar Mattias Ekström nu definitivt att hans stall inte kommer att finnas med på startlinjen i VM 2019.

– Efter fem fantastiska år där vi har haft så mycket stöd, så roligt, ett fantastiskt team och stöd från våra partners har vi beslutat att vi kommer ta en paus och inte kommer att finnas med på gridden 2019, säger Ekström i videon.

Finnskogaföraren kommer att sälja teamets bilar och därmed står VM för närvarande utan två stora profiler nästa år, i form av Ekström och Andreas Bakkerud.

– Jag hoppas att de nya ägarna kommer ha lika kul som vi hade med dem. EKS kommer definitivt att stödja de nya ägarna så att de också kan nå framgångar och förhoppningsvis vinna några pokaler, säger Ekström.

Mattias Ekström blev världsmästare 2016 och har slutat tvåa i VM-serien de två senaste åren. Vad han ska göra nu är oklart. Andreas Bakkerud ser i sin tur ut att blicka mot banracing och ska inom kort göra ett rookietest i DTM.

Artikeltaggar

Andreas BakkerudMattias EkströmRallycrossRallycross-VM

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare