• idag
  30 maj
  16°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  23°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  25°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  24°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  21°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Halstensson får stipendium

Sport
PUBLICERAD:
Håkan Halstensson tilldelas stipendium.
Foto: Aron Eriksson
Håkan Halstensson tilldelas årets idrottshistoriska stipendium till Lennart Sundbergs minne av VIS, Värmlands Idrottshistoriska Sällskap.

Stipendiet är på 5 000 krronor och juryns motivering är följande:

”Under flera decennier har Håkan Halstensson med berömvärd ambition och uthållighet arbetat för vårt sällskaps bästa. I Lennart Sundbergs anda har han varit den i särklass främste anskaffaren av nya VIS-medlemmar. Hemma i Torsby har han framgångsrikt samarbetat med kommunens bibliotek, vilket resulterat i många välbesökta och uppskattade idrottshistoriska caféer.”

Stipendiet har funnits i tio år och i år är första gången som VIS-medlemmarna, som nu är fler än någonsin tack vare ett tillskott på över 150 medlemmar i år, har haft möjlighet att nominera kandidater.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.