Defensiv nyckelspelare stannar i Crusaders

Amerikansk fotboll
PUBLICERAD:
Christian Kuylenstjerna stannar i Carlstad Crusaders.
Foto: Carlstad Crusaders
Carlstad Crusaders får behålla en nyckelspelare.
Christian Kuylenstjerna har förlängt sitt kontrakt.
– Fotboll är förbannat kul och det vore en grym avslutning med en Europatitel 2020, säger 27-åringen i ett pressmeddelande.

Han går under epitetet ”Sveriges bäste defensive spelare” så det är inte svårt att förstå Carlstad Crusaders glädje över att Christian Kuylenstjerna stannar i klubben.

– Tillsammans med Olof Flemström är han där uppe som en av de bästa svenska spelarna de senaste säsongerna. Och för mig är han just nu den bästa defensiva spelaren i Sverige, säger lagets defensive koordinator Tracey Gere.

Christian Kuylenstjerna vill vara med på revanschresan som klubben gör där målet är att återerövra SM-pokalen och att ta hem en Europatitel 2019 och 2020.

– Jag vill spela vidare så länge jag kan bidra med någonting på planen och jag känner att motivationen finns där. Förlusten i SM-finalen i somras gav helt klart ny motivation till att fortsätta, säger Kuylenstjerna som har vunnit sju SM-guld och blivit utsedd till Årets linebacker i Sverige vid fem tillfällen.

Tracey Gere igen:

– Christian är en fantastisk spelare, men vad som verkligen har visat sig de senaste säsongerna är att han är den mest drivna fotbollsspelaren jag har coachat i Sverige. Han vill förstå allting, han vill göra allting, varje detalj, perfekt. Varje tisdag kväll eller onsdag morgon kommer jag ha ett meddelande från Christian eftersom han har kollat på träningsfilmen. Då kommer det frågor om han var på rätt position och den typen av saker. Varje vecka.

– Det gör också att han genom sina frågor får mig att inse att vi kanske måste göra saker annorlunda

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.