Söker nytt sound

Skivor
PUBLICERAD:
Omslaget till “Starmap”
Foto: Extemporaneous Recordings

Alternativt

Lerin/Hystad

Starmap
Extemporaneous Recordings

All respekt till band som satt kontaktmickar på krukväxter och processat musik ur ljudet. Den värmländsk-norska duon Lerin/Hystad ger nu ut sitt fjärde album, deras första med sång. Och det märks att de är fostrade inom den experimentella instrumentalmusiken. Det finns mycket spännande och uppklippt att upptäcka, skulle inte bli förvånad om Fennesz, Alva Noto och Ryuichi Sakamoto återfinns i medlemmarnas skivsamlingar. Däremot är jag inte säker på om den nyfunna popambitionen hjälper eller stjälper. Den strömlinjeformar soundet men tar också fokus från de små, viktiga detaljerna. Trots allt är Starmap en sammanhållen skiva nära Bowies berlinperiod.