Länsrådet blir tillfällig landshövding

Nyheter
PUBLICERAD:
Nye, tillfällige, landshövdingen Johan Blom tillsammans med avgående landshövdingen Kenneth Johansson. Bilden är från när Blom presenterades som länsråd.
Foto: Håkan Strandman
Värmlands landshövding Kenneth Johansson har som bekant aviserat att han lämnar posten vid årsskiftet – nu tar länsrådet Johan Blom över i väntan på den ordinarie tillträdande.

Det är Sveriges tillfälliga övergångsregering som nu beslutat att tillsätta en tillfällig landshövding – i väntan på resten.

– Det ska bli spännande att få vikariera som landshövding under en period. I rollen som länsråd ansvarar jag för det interna arbetet på länsstyrelsen, nu får jag även en mer extern roll vilket känns som en positiv utmaning, skriver Johan Blom i ett pressmeddelande.

När en ny, ordinarie, landshövding kan utses är oklart. Först ska landet lyckas ro ihop en ordentlig regering.

– Först och främst ska det bildas en ny regering i Sverige innan det fattas beslut om ordinarie efterträdare, så jag vet faktiskt inte hur långt vikariat jag kommer att ha på landshövdingeposten, skriver Johan Blom.

Som länsråd, under den tid Blom är landshövding, har Bengt Falemo – en av länsstyrelsens två verksamhetschefer – utsetts.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.