Godkänt för fyrtionde skivan

Skivor
PUBLICERAD:
Omslag till "The Prophet Speaks".

Rock/Blues

Van Morrison

The prophet speaks
Caroline International

På sina senaste plattor blandar Van Morrison eget material och covers. Det är ett slags hyllning till den blues och soul som format honom. Material av John Lee Hooker, Willie Dixon och Solomon Burke är bra men nyskrivna “Got to go where the love is” är mest Morrison-klingande, med blås i bryggan och handklapp i slutet. Morrison är nu inne på sitt 40:e studioalbum och rösten håller men gör sig bäst i de mjukare partierna, till exempel på titelspåret. Bluesmunspelet på klassiska “Gotta get you off my mind” har allt sväng man kan önska sig. Dock tröttnar jag snabbt på den jazziga orgeln som är samarbetspartnern Joey DeFrancescos signum, som sätter sin prägel på hela skivan.