Klart: Tre värmlänningar i JVM-truppen

Ishockey
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Fabian Zetterlund är en av tre värmlänningar som får chansen att spela JVM.
Foto: Peter Bäcker
Tre värmlänningar får chansen att representera Juniorkronorna på junior-VM.
Det står klart sedan Tomas Montén presenterat den preliminära svenska truppen till turneringen.

Olle Eriksson Ek, som var med som tredjemålvakt redan i fjol, har trots en lite skakig höst i Bik Karlskoga, setts som ett givet namn i truppen.

Och mycket riktigt tog Karlstadskillen en av de tre platserna.

– Han har rutin från i fjol. Har varit över till Anaheim en hel del. Har bra erfarenhet från spel i Nordamerika. En målvakt som har en hög högstanivå, säger Tomas Montén.

Uttagen i fjol var även Färjestads Fabian Zetterlund och efter att ha kommit tillbaka från sin korsbandsskada blev han också uttagen på nytt.

– Gjorde comeback i helgen efter en skadefrånvaro. En tanks som kan skapa både genom fart och fysik men även genom skicklighet. Var med redan i fjol och har mycket erfarenhet och ledarskapskvaliteter, säger Montén.

Men det blev alltså en tredje värmlänning i truppen i form av Hammarökillen Oskar Bäck, i vinter i Bik Karlskoga.

– Pålitlig center som har tagit stora kliv i Karlskoga. Spelat mycket i powerplay och boxplay. Duktig på att teka, en viktig ingrediens att ha i matcher som står och väger och kan avgöras i fasta situationer.

Svenska JVM-truppen

Målvakter: Samuel Ersson, Västerås, Adam Åhman, Oskarshamn (på lån från HV71), Olle Eriksson Ek, Bik Karlskoga.

Backar: Adam Boqvist, London Knights, Timothy Liljegren, Toronto Marlies, Jakob Ragnarsson, Almtuna, Nils Lundkvist, Luleå, Adam Ginning, Linköping, Rasmus Sandin, Toronto Marlies, Erik Brännström, Chicago Wolves, Filip Westerlund, Frölunda.

Forwards: Fabian Zetterlund, Färjestad, Lucas Elvenes, Rögle, Jacob Olofsson, Timrå, David Gustafsson, HV71, Pontus Holmberg, Växjö, Rickard Hugg, Kitchener Rangers, Filip Hållander, Timrå, Samuel Fagemo, Frölunda, Johan Södergran, Linköping, Nils Höglander, Rögle, Oskar Bäck, Bik Karlskoga, Filip Svenningsson, Oskarshamn, Hugo Leufvenis, Sarnia Sting

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.