"Må latte leva" och den banala vardagen

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Gårdagens Gomorronskribent skrev om att få ordning på livet genom det "nya" system som erbjuds med Bujo, eller Bullet Journal. Trots att jag ägnar merparten av mina kvällar till att just planera och skriva otaliga listor, är det något med det där finklottrandet och måluppsättningstjafset som retar mig.

Efter en stunds kontemplation inser jag att mitt förakt möjligtvis kan bero på att jag för tillfället inte har något större mål än att få treåringen hemma att äta mer än bara fiskpinnar.

Men nu över till något helt annat. På radion spelas just nu flitigt den svensk-australiska duon Say Lou Lou's senaste singel. Fram tills i går har jag trott att det är klockspelet som får sig lite uppmärksamhet så här i juletid. Men de sjunger alltså "Golden child", inte "Golden chimes". Det fick mig däremot att tänka på andra felhörningar. Till exempel "Må latte leva", som vår äldsta sjunger istället för "Ja, må han leva". Och när han i går hade somnat efter Uje Brandelius och Clara Dackenbergs "Hemma hos Harald Henriksson", passade jag på att skrolla fram andra felhörningar. En favorit är helt klart den bland Ebba Gröns mest kända låtar "800 damer, satt och titta på mig".

Och vad inrymmer ovanstående egentligen för insikt?

Förmodligen ingen annan än att det möjligtvis är sunt att kunna roa sig själv medan vardagstråkiga mål ska bockas av. Med eller utan en dyr dagbok.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.