Hellton vill befästa serieledningen

Handboll
PUBLICERAD:
Hellton hoppas på nytt jubel i Sundsta sporthall.
Foto: Håkan Strandman
IF Hellton har imponerat i allsvenskan och kan befästa serieledningen på onsdagen då GT Söder gästar Karlstad.
– Vi påminner tjejerna med att inte slappna av, utan kämpa ännu hårdare och förbereda sig på bästa sätt, både mentalt och fysiskt, säger assisterande tränaren Åsa Karlsson till klubbens webbsida.

Hellton leder damallsvenskan efter åtta omgångar, trots en match mindre spelad än tvåan Eskilstuna Guif, och tar nu emot seriefemman GT Söder.

– Det är ju så att alla lag vill slå serieledaren, konstaterar Åsa Karlsson som är förberedd på en tuff match och räknar med ordinarie lag.

Niometersspelaren Kristin Wiklund har koll på motståndet.

– GT är ett lag som spelar med hög fart och tycker om att trycka. De är farliga på många positioner och på såväl genombrott och skott utifrån. Så det gäller för oss att jobba tillsammans hela tiden och vara på tårna och aldrig slappna av. Vi ska fortsätta jobba stenhårt i försvar och utnyttja våra snabba kantspelare som vi gjorde nu i senaste matchen, säger hon till Helltons sajt.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.