Att hitta ett system

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Man behöver ju system för att hålla koll på saker och ting. Särskilt under den här säsongen, när solen knappt går upp och veckorna rusar iväg mellan julbord och lussefiranden och höstavslutningar.

Jag har aldrig haft nåt riktigt system. Lite kalender här, lite att göra-listor där, några lösa post it-lappar där. Mitt icke-system är precis så oidiotsäkert som man kan tänka sig. Det blev ingen varm choklad på idrottsdagen, där står står ännu en matlåda och möglar i kylen, där kom ytterligare en påminnelse om att läsa av vattenmätaren (för övrigt: hur kan detta 2018 vara sättet man mäter vatten på?).

Så råkade jag läsa en artikel som en bekant länkade till. Min bekanta hade nämligen, lät hen påskina, hittat ett system. Hen kallade det Bujo. Det betyder tydligen Bullet journal och går ut på att man skriver ner saker i en bok enligt ett visst system. I en Youtube-video förklarar skaparen – som kränger särskilda Bujoböcker för 250 spänn – hur det fungerar. Och runt detta har ett helt community växt fram, där folk delar bilder på sina Bujosidor. De ritar fina löv i olika färger och gör snirkliga boxar som ramar in särskilt viktiga livsvisdomar. Och jag tänker att kanske skulle det vara nåt för mig ändå. Jag kanske skulle investera i en bok och få ordning på mitt liv.

Så blev det förstås inte. Jag köpte ett nytt spel till min mobiltelefon istället. Och jag glömde matlådan idag igen.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.