Snart är det nytt år

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
För en gångs skull tycker jag faktiskt att november månad försvann väldig fort. Nu hoppas jag att december gör det också.

Många av våra vänner lever så här års i Spanien och jag kan inte annat än att bli avundsjuk när jag ser deras uppdateringar på Facebook från deras vardag. Det är lite skillnad mot de jag lägger upp på isiga grusvägar, men också frostiga vackra vyer. En av vännerna kom för ett tag sen hem till Sverige igen efter några veckor i Spanien, men häromdagen så åkte de tillbaka och flydde från det tråkiga grå här.

Fast när hon kom hem så erkände hon faktiskt att det var skönt att komma hem till vardagen. Det säger många av vännerna, att det blir inte riktigt någon vardag när man bor i Spanien under vinterhalvåret, utan det känns som det vore semester hela tiden. Det kan väl både vara ont och gott i det.

Vi får väl se om vi någon gång i framtiden provar på det livet. Men visst vore det skönt att kunna fly till varmare breddgrader när höstmörkret och kylan kommer.

I år har vi i varje fall förhoppningen om att kunna ta några turer med husbilen även vintertid, om det inte är allt för isigt på vår grusväg och i den branta backe som leder fram till vårt hus.

Men först får december månad vara över för alla helgerna fram till nyår är upptagna till annat på hemmaplan.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.