Matts Olsson har startat jakten på världscuppoäng

Alpint
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Matts Olsson. (Bilden är från ett annat åk tidigare i år)
Foto: Pontus Lundahl/TT
Matts Olsson har tidigare lovat att han ska plantera ett träd för varje världscuppoäng han tar i vinter. På söndagen gick säsongens första tävling i Beaver creek, USA – och värmlänningen har börjat samla poäng.

Första åket gjorde den nyblivne 30-åringen (född 1 december -88) på 1:16.36. När alla åkare hade kört låg han på sjätte plats, 0.79 efter ledaren Stefan Luitz, Tyskland.

Andra åket startade vid 20.45 med 30 åkare. Matts Olsson hade startnummer 25 och gick i mål på 1:20.92. Med fem starter kvar låg han då tvåa. När alla hade åkt hamnade Matts Olsson – åter igen – på sjätte plats.

Snabbast var tysken Stefan Luitz med den totala tiden på 2:36.38.

I dagens tävling deltog totalt 72 åkare; Matts Olsson är enda svensken.

Under förra säsongen tog värmlänningen 299 poäng.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.