Storslam på Friidrottsgalan - hyllar Karlstad

Friidrott
PUBLICERAD:
Armand Duplantis under GP-galan i Karlstad.
Foto: Tommy Andersson
Armand Duplantis utsågs till årets friidrottare på Friidrottsgalan – och lyfte fram GP-tävlingen på Tingvalla som något alldeles extra.
– Karlstad var en av mina favorittävlingar på hela sommaren. Publiken var fantastisk och jag hoppas kunna tävla där igen, säger han.

Den svensk-amerikanske stavhopparen blev – inte helt oväntat – torsdagskvällens stora vinnare då han efter sommarens EM-guld kammade hem priset som årets friidrottare.

19-årige Duplantis, som inte kunde medverka på galan, vann även pris för årets prestation i landslaget och var nominerad i ytterligare en kategori: årets prestation i Folksam GP.

Hans segerhopp på Tingvalla (5.80) räckte dock inte hela vägen där utan Andreas Kramer, som också i just Karlstad satte svenskt rekord på 800 meter (1.45,03), gick vinnande ur den striden.

Till svenska friidrottsförbundets sajt meddelar dock Armand Duplantis att tävlingen på Tingvalla satte stort avtryck på honom.

– Karlstad var en av mina favorittävlingar på hela sommaren. Publiken var fantastisk och jag hoppas kunna tävla där igen, säger han.

På damsidan vann Angelica Bengtsson årets prestation i Folksam GP efter svenska rekordet 4.73 (också i Karlstad).

Götas Sofie Skoog var nominerad i samma kategori.

Alla vinnarna hittar du här.