Kristoffersson klar för Race of Champions

Publicerad:
Johan Kristoffersson kör Race of Champions för andra gången. Foto: Peter Bäcker

Johan Kristoffersson har återigen tackat ja till att delta i Race of Champions.

– Jag är ute efter revansch, säger rallycrossvärldsmästaren.

Johan Kristoffersson debuterade i Race of Champions i vintras och nådde semifinal individuellt, där han slogs ut av Petter Solberg, när tävlingen kördes i Saudiarabien.

Nu står det klart att värmlänningen kör inbjudningstävlingen även 2019. Nu är det Mexico City och F1-banan Autódromo Hermanos Rodríguez som står som värd för tävlingen 19-20 januari.

Kristoffersson kommer även att ingå i det nordiska laget där han tillsammans med danske Le Mans-legendaren Tom Kristensen, som kör inbjudningstävlingen för 15:e gången, jagar seger.

– Det är en stor utmaning att tävla mot några av de bästa förarna i världen men målet är ändå att vinna. Men viktigast är att jag kommer ha kul och njuta av racingen, säger Kristoffersson på ROC:s webbsida.

Tom Kristensen ser fram emot att tävla ihop med Kristoffersson.

– Jag träffade honom på Gotland när han fortfarande var en pojke och jag har följt hans imponerande karriär med stort intresse sedan dess, säger dansken.

Bland övriga klara förare märks bland andra F1-stjärnan Sebastian Vettel, fjolårsvinnaren David Coulthard, tidigare F1-stjärna, samt Michael Schumachers son Mick som nästa år kör i formel 2.

Artikeltaggar

Johan KristofferssonPetter SolbergRallycross

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare