Hoppa till huvudinnehållet

"Sa att han är deras tuffaste spelare"

Publicerad:
En förvånad men glad Theodor Lennström fick måljubla för första gången för säsongen.
En förvånad men glad Theodor Lennström fick måljubla för första gången för säsongen. Foto: Joachim Lagercrantz

Det var backarna med liten målvana som stod i centrum när FBK och Frölunda möttes. Johan Ivarsson öppnade målskyttet med sitt andra för säsongen, och Lennström fick ett streck i målkolumnen vid 2–0-målet.

Svensson bakom snabb revansch för FBKTollefsen: “Det blev ett fint avslut”FBK tog revansch på Frölunda

Det enkla bor i det vackra, ska Ernst Kirchsteiger ha sagt; och enkelt och vackert var det när Johan Ivarsson satte dit 1–0-pucken. Oscar Steen arbetade fram pucken från hörnet och ett exemplariskt arbete framför mål av Carl Jakobsson gav Ivarsson öppen gata. – Jag måste hylla både Steen och Jakobsson, Carl står perfekt framför målvakten så det var bara att skjuta. Det var väl inget speciellt skott, en decimeter eller två över isen med den trafiken går nästan alltid in. Den andre målskytten, Theodor Lennström, noterades för fem baljor förra året och när läget dök upp på en flygande kontring satt direktskottet stenhårt längs isen bakom en överspelad Johan Mattsson i Frölundamålet. – Det var gött att få göra första. Jag la ut den till Olofsson och fick tillbaks den, sen var det bara att bomba så hårt jag kunde. Jag trodde att den tog i stolpen först, jag blev förvånad när killarna kom och kramade mig. När Frölunda, med bara några minuter kvar att spela, fick ett powerplay var det just Ivarsson och Lennström som fick mycket förtroende och stängde ner det annars så effektiva Frölunda-PP:t. – Vi stod upp bra i mittzon och på vår egen blålinje. Vi var aggressiva när vi skulle vara det och boxade ut när vi skulle, det var riktigt bra från vår sida. Frölundas fixstjärna Ryan Lash hade ingen lyckosam kväll, Ivarsson skickade med en liten gliring till motståndaren: – Jag sa att han är deras tuffaste spelare, sen hade han lite dålig slip i första perioden och ramlade när Sebbe puttade på honom. Men tuff är han.

Artikeltaggar

Carl JakobssonFärjestad BKIshockeyJohan IvarssonSportTheodor Lennström

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.