Vem blir Årets Sola 2019?

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Inspirerande. Driftig. Och gott bemötande.
Det är egenskaper som efterfrågas när det nu är dags att nominera personer till utmärkelsen Årets Sola 2019.

– Alla som vill är välkomna att gå in på karlstad.se/sola och nominera sin favorit, säger Ulf Johansson, tillväxtdirektör och ordförande i juryn.

Förutom att personen ska vara en god ambassadör och representant för Karlstadsregionen så ska Årets Sola uppfylla följande kriterier:

• Vara inspirerande – och bidra till en livlig och inspirerande region.

• Vara driftig – går gärna från ord till handling och vill hitta nya vägar.

• Ha ett gott bemötande och vara en glädjespridare.

En förebild för utmärkelsen Årets Sola är Eva-Lisa Holtz – den driftiga servitrisen som startade sitt eget värdshus. Hon levde och verkade i Karlstad på 1700-talet och kallades för Sola i Karlstad för att hon alltid var så glad och gästvänlig.

Det är dock inte bara kvinnor som kan nomineras till Årets Sola. Den som nomineras kan vara privatperson, företrädare för en förening eller ett företag.

Senast den 3 februari 2019 ska förslagen. En jury utser sedan vinnaren bland de nominerade. Vinnaren får förutom äran en fin statyett och 20 000 kronor.

Tidiga vinnare

2018 – Soran Afrasiabi – för sitt engagemang som pedagog och sitt hängivna arbete med spontanidrott för unga på Kronoparken.

2017 – David Mathiasson – för att han på ett inspirerande sätt lyckats sprida Fritidsbanken både i Värmland och resten av Sverige.

2016 – Marie Niljung – för sitt engagemang för att minska självmord.

2015 – Linda Modin Klemner – för att hon årligen arrangerar Barnmässan som bidrar till attraktivitet för barnens Karlstad.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.