Sundstabadet nu en av två certifierade anläggningar

Nyheter
PUBLICERAD:
Efter lite mer än ett års arbete har Sundstabadet i Karlstad blivit certifierade enligt SSEN 15288-2, vilket innebär att anläggningen är både trygg och säker enligt europeisk standard. Certifieringen är endast den andra i Sverige.
Sundstabadet har som den andra anläggningen i Sverige blivit certifierad enligt SSEN 15288-2.
Foto: Sanna Emanuelsson

För att kunna få certifieringen har Sundstabadet genomfört flera åtgärder så som att säkerställa att kemikaliehanteringen görs på ett korrekt sätt och att personal med övervakning av badet har rätt utbildning för sina uppgifter.

– Det känns väldigt skönt att nu vara i mål. Det blev ett långt större – men också mycket mer givande arbete än vad vi inledningsvis trodde när vi startade upp processen för drygt ett år sedan, säger Stephan Hammar som är verksamhetschef för bad och sport i Karlstads kommun i ett pressmeddelande.

Utöver de tidigare nämnda ändringarna har anläggningen även gått över allt mer till digitala lösningar för att slippa pappersarbetet.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.