Hoppa till huvudinnehållet

Tvällen bjuder hemlösa på julbord

Publicerad:
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Värdshuset Tvällen öppnar för hemlösa och bjuder in till julbord i mellandagarna.

– Jag hoppas att de får känna sig som en i gemenskapen och kanske glömma lite av det de råkar ut för varje dag, säger Anki Svensson.

Anki Svensson har drivit värdshuset Tvällen i Gunnarskog tillsammans med sin man Lasse i snart tjugo år och har länge tänkt att hon vill göra något för de hemlösa. I år blir det av.

Den 28 december bjuder restaurangen in hemlösa på julbord.

– Det är så sjukt att det finns så många hemlösa bara i Värmland. Jag vill självklart att fler ska börja tänka på att de finns, säger hon.

Dagen koordineras tillsammans med personal från Stadsmissionen i Karlstad.

– Det är vi som sponsrar med maten och håller i det, men personalen från Stadsmissionen kommer med som stöd.

Enligt vad hon har hört finns ett stort intresse att delta. Nu återstår att praktiskt se till att de kan komma till restaurangen. Anki Svensson söker därför efter busschaufförer som kan ställa upp och köra ideellt. Chaufförerna bjuds också på julbord.

– Vi kan ta emot 85 hemlösa, och så finns det några platser till busschaufförerna.

Även om julbordet är huvudsaken har Anki Svensson också en ambition att samla in julklappar från allmänheten, så som varma kläder, halsdukar och mössor, som de hemlösa kan få.

– Jag hoppas att de får känna hur det är att vara med, få värme och känna sig som vanligt folk. Att de får känna sig som en i gemenskapen och kanske glömma lite av det de råkar ut för varje dag

Artikeltaggar

GunnarskogNyheterTvällen

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.