Årets eldsjäl även på den stora galan

Nyheter
PUBLICERAD:
Joanna Halvardsson mottog utmärkelsen av Prinsessan Sofia.
Foto: Samhall
Årets eldsjäl i Värmland, och nu i hela Sverige. Hagforsbördiga Joanna Halvardsson mottog på måndagskvällen Samhalls Visa vägen-pris vid galan på Vasateatern i Stockholm.
– Det känns väldigt skönt att få priset, men också konstigt, säger hon i ett pressmeddelande.

Joanna Halvardsson beskrivs vara en inspiratör för personer med någon sorts funktionsnedsättning då hon, som har diagnosen Aspergers syndrom och bipolär sjukdom typ 2, bland annat bloggar, föreläser och utbildar i ämnet.

– Det är otroligt svårt att sätta ord på det. Jag har varit mobbad och ingen har velat umgås med mig, och helt plötsligt är jag här och får ta emot pris på den här scenen. Jag behövde inte vara elak mot någon – jag tog mig hit ändå, säger hon i pressmeddelandet.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.